No dobrze, ale dlaczego właściwie jesteśmy tacy wyjątkowi? Receptury to połowa sukcesu. Druga to najwyższej jakości surowce pochodzące z upraw ekologicznych, przetwarzane zgodnie z wymogami rolnictwa ekologicznego.
Inaczej mówiąc; dobrze zaczynamy – od wartościowych surowców z kontrolowanych upraw ekologicznych. Ekologicznych, czyli takich, w których naśladuje się procesy zachodzące w naturalnych ekosystemach. Nie stosuje się w nich nawozów sztucznych, oprysków ani innych środków przemysłowych. Dzięki temu plony są czyste od pestycydów i metali ciężkich, za to pełne cennych składników odżywczych, jak na przykład tych zawartych w kakao, hojnie stosowanym w naszych produktach.
Dalej też jest super – ekologiczny proces przetwórczy gwarantuje zachowanie w jak największym stopniu wartości odżywczych składników, a jednocześnie z dala omija sztuczne, i szczerze mówiąc całkiem zbędne, dodatki. Tych cudów dokonujemy w naszych 8 nowoczesnych zakładach produkcyjnych, posiadających certyfikaty: BRC, IFS, ISO22000 i HACAP.
Możesz nam wierzyć na słowo, a jednocześnie zerknąć na oznaczenia na opakowaniach. Widzisz unijne logo żywności ekologicznej? Świadczy ono o tym, że pomyślnie przeszliśmy proces certyfikacji oraz, że podlegamy szczegółowym, w tym niezapowiedzianym, kontrolom. Zdobyty certyfikat jest gwarancją, że wszystkie nasze obietnice odnośnie doboru i przetwórstwa surowców ekologicznych są spełnione, co potwierdzają niezależne podmioty certyfikujące, działające z upoważnienia Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a nadzorowane przez Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.
Nasz ekologiczny certyfikat odnawiamy co roku, co wiążę się z powtórzeniem całej procedury kontroli. Ten żmudny proces jest dla nas zwieńczeniem codziennych starań, by do Twoich rąk trafiały produkty jak najwyższej jakości, nie tylko smaczne, ale też bezpieczne, czy wręcz korzystne dla Twojego zdrowia.



